Wanneer neem je een supplement het beste in?

Hieronder hebben wij op een rijtje gezet wanneer en/of hoe je een supplement het beste in kan nemen:


Ultimate Probiotica

Voor het beste effect neem je 1 capsule probiotica tijdens de maaltijd in. Zie ook de volgende links:

Wat is het beste moment om Probiotica in te nemen?

Hoelang mag ik Probiotica gebruiken?


100% Pure Krill Olie

Voor het beste effect neem je 2 capsules Krill Olie  tijdens de maaltijd in. Zie ook de volgende links:

Wat is het beste moment om Krill Olie in te nemen?

Hoelang mag ik Krill Olie gebruiken?


Magnesium Boost

Je neemt de 1e  week één Magnesium capsule in bij het avondeten. Vanaf de 2e week neem je voortaan twee capsules in. Zie ook de volgende links:

Wat is het beste moment om Magnesium in te nemen?

Hoelang mag ik Magnesium gebruiken?


Kurkuma Boost

De Kurkuma wordt aangeraden om deze een half uur voor de maaltijd in te nemen zodat je er de optimale werking van meekrijgt. Er is een studie gedaan in 1998 waarbij er getest werd op de opneembaarheid (biologische beschikbaarheid) van Kurkuma samen met BioPerine (peper):

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9619120/

Na 30 min volgt een piek in opneembaarheid en je wilt dit eigenlijk optimaal benutten. Daarom is het beste moment 20 - 30 minuten voor een maaltijd 😉 MAAR beter sowieso binnenkrijgen dan helemaal niet dus het is absoluut niet erg als je dat via een gezonde smoothie of maaltijd inneemt 😉 Het wordt dan natuurlijk ook opgenomen, maar iets langzamer. Je kan in 1x 2 capsules een half uur voor de warme maaltijd innemen, maar het is een persoonlijke keuze om meteen in 1x de daghoeveelheid van 2 capsules in te nemen of om dit te verdelen over 2 momenten. Dit is niet van invloed op de werking. Zie ook de volgende links:

Wat is het beste moment om Kurkuma in te nemen?

Hoelang mag ik Kurkuma gebruiken?


Apple Cider Vinegar

Neem 2x per dag 1 capsule Apple Cider Vinegar (ACV) bij de maaltijd in. Zie ook de volgende links:

Wat is het beste moment om de Apple Cider Vinegar in te nemen?

Hoelang mag ik Apple Cider Vinegar gebruiken?


Digestive Enzymes

Je neemt 1 capsule Digestive Enzymes binnen 15 minuten vóór de maaltijd in. En dit doe je alleen bij bepaalde maaltijden/voeding waarvan je last gaat krijgen (dus van tevoren en niet pas achteraf of tijdens de maaltijd innemen). Enzymen werken namelijk als een katalysator. Dit betekent dat ze bijdragen aan het verteringsproces van bepaalde voedingsmiddelen en voedingsstoffen. De enzymen reageren op voedsel en ze zullen inwerken op de voedingsstoffen uit jouw maaltijden. Alleen in combinatie met voedsel komt de werkzaamheid van enzymes tot uiting. Het nemen van de enzymes ZONDER voedsel is dus vrijwel zinloos. Er is geen specifieke hoeveelheid/dosering per dag. Het supplement is bedoeld om te helpen bij het verteren van maaltijden. Er zit dus geen ADH aan zoals bij vitaminen wel het geval is. Zie ook de volgende links:

Wat is het beste moment om Enzymes in te nemen?

Hoelang mag ik Enzymes gebruiken?


Yummie Greens

De Yummie Greens kun je het beste in de ochtend innemen zodat je er de hele dag profijt van hebt, want van de Yummie Greens kun je al vrij direct extra energie voelen. Mocht je dit dan pas in de avond innemen dan kan het gebeuren dat je slechter slaapt.Zie ook de volgende links:

Wat is het beste moment om Yummie Greens in te nemen?

Hoelang mag ik Yummie Greens gebruiken?


Collageen Boost

De Collageen kun je het beste in de avond innemen, omdat het lichaam ’s nachts in de herstelmodus gaat en tijdens dit proces kan het de nutriënten uit de Collageen inzetten voor deze werkzaamheden. Tevens gezien de hoeveelheid glycine dat collageen bevat. Glycine helpt bij de aanmaak van serotonine, het stofje dat bijdraagt aan de productie van melatonine (het slaaphormoon). Je kunt dus mogelijk je slaap verbeteren door collageen in de avonduren te nemen.


Neem je het liever overdag, dan bij voorkeur op de nuchtere maag. Dus bijvoorbeeld een half uurtje voor het ontbijt of in de middag zorg je ervoor dat je minimaal 2 uur niets gegeten hebt. Zie ook de volgende links:

Wat is het beste moment om Collageen in te nemen?

Hoelang mag ik Collageen gebruiken?


MAAR als je alles tezamen tijdens de maaltijd inneemt dan kan dat helemaal geen kwaad. Beter sowieso binnenkrijgen dan helemaal niet 😉

Alle supplementen kunnen gebruikt worden in combinatie met elkaar zonder dat ze elkaars werking beïnvloeden.

Nog steeds hulp nodig? Contacteer Ons Contacteer Ons