Hoelang mag ik Probiotica gebruiken?

Het effect zou je binnen enkele dagen tot enkele weken (afhankelijk van de gezondheid van je darmen) goed kunnen gaan voelen. Onder andere door een betere stoelgang, minder darmklachten, maar ook een prettiger en rustiger gevoel.

De bacteriën in je darmen zijn de hele dag druk in de weer! De slechte bacteriën vragen om meer suikers, zorgen voor meer onrust en een slechte weerstand. Zodra de goede bacteriën zich ermee gaan bemoeien, komt er balans en zul je dit ook zeker merken aan je gemoedstoestand.
In principe kan je het je hele leven lang gebruiken. Je kunt er namelijk niet iets van oplopen en goede bacteriën zijn altijd nodig.
Alleen als iemand heel gezond eet en gefermenteerde voeding neemt is het 'overbodig'. Maar er zijn weinig mensen die dit voor elkaar krijgen 😉
Onze mening. Er zijn heeeeeeel veel verschillende soorten bacteriën. Dus de kans dat je een aantal goede misloopt is groot. Je kunt maar beter 'te goed' aanvullen!
Mocht je afwijkingen hebben als Coeliakie of Kroon dan gelden er natuurlijk andere regels en zou je jouw dokter om advies moeten vragen!

Nog steeds hulp nodig? Contacteer Ons Contacteer Ons